Hoe maak je een simpele en effectieve bol-lamp vaporisator?

 

Benodigdheden

 

Waarchuwing !!! De lamp kan breken tijdens de constructie - draag hanschoenen ! Glas is te verkiezen boven plastiek, bij sommige plastiekvarianten kunnen schadelijke stoffen vrijkomen

Constructie

Eerst en vooral beginnen we met onze lamp voor te bereiden door het smalste gedeelte ervan af te snijden zoals op de foto's:

Maak daarna de scherpe randen bot met een nagelvijl of iets dergelijks.

Nu, in stap 2 gaan we de draad en de rest van de inhoud uit de lamp verwijderen. (Verwijderd deze voorzichtig, gebruik eventueel een kleine nijptang of een stevig pincet)

In stap 3, neem de schroefdop en fit (pas) hem zodat hij over het metaal van de lamp kan geplaatst worden, als je schroefdop niet past, probeer dan een grotere te vinden, een maatje te groot is ook goed. Neem daarne je mes en maak, zoals in de foto hiernaast, 2 gaten in de schroefdop.

Nu moeten we de glazen buisjes op maat maken. Je kan (in geval je voor een alternatief materiaal hebt gekozen) je schaar of mes gebruiken. Als je zoals voorgeschreven glazen buisjes gebruikt, breng een kleine markering aan op de juiste hoogt met een scherp voorwerp. Draai het buisje in een handdoek en breek het buisje in de handdoek ongeveer op de plaats van de markering. Eventuele oneffenheden kunnen met fijn schuurpapier bijgewerkt worden.

Wanneer de schroefdop te groot is, neem dan de tape en plak het geheel luchtdicht af. Dit is makkelijk te doen, maar je zult de handeling na elk gebruik moeten herhalen, probeer dus een schroefdop te vinden die past! Er zijn verschillende manieren om het juiste resultaat te bereiken, de manier op de foto is ook een makkelijk voorbeeldje.

Hier is een versie met een glas-tuubje in plaats van een strootje, en hoe je vaporisator eruit ziet wanneer hij in gebruik is.